14 dagen bedenktijd & gewoon achteraf betalen
Voor 12.00 besteld is morgen in huis. (ma t/m za) Ook in België & Duitsland

Luxe Dekbed


Welke maat dekbed is voor mij geschikt?

Om tot een juiste keuze te komen is de maat erg belangrijk. Wanneer een dekbed van 2 meter breed geadviseerd wordt bij een tweepersoonsbed vraagt men zich vaak af: is dat niet te groot? Het antwoord: zeker niet! Bij dekbedden is het zo dat deze ruim over een bed mogen vallen voor een comfortabel slaapgevoel. Een goede richtlijn is dat het dekbed tenminste 40 cm breder moet zijn dan het bed.

De standaard lengte is 200 cm. Voor de meeste mensen en bedden is deze maat prima. Heb je een bed van 210 of 220 cm lang, kies dan voor een dekbed van 220 centimeter. Ook wanneer u langer bent dan circa 1,80m en in een bed slaapt van 200 cm lang is de lengte van 220 centimeter lang een aanrader.  

Donzen dekbedden

Donzen dekbedden zijn erg prettig om onder te slapen. Dekbedden met een hoog percentage dons zijn veel lichter dan die van wol of katoen. Tevens heeft dons een hoge isolatiewaarde. Naast dat donzen dekbedden lekker warm zijn, hebben ze een hoge vochtregulatie. Onder donzen dekbedden slaapt het heerlijk en daarom zijn dan ook veel mensen enthousiast over dons.

In onze webshop vind je onder andere dekbedden die gevuld zijn met 100% of 90% dons. Een dekbed uit 100% eenden dons spreekt voor zich, maar hoe zit dat met een dekbed van 90 procent eenden dons? Wat zit er nog meer bij in? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: bij een dekbed dat bestaat uit 90 procent dons is de resterende 10 procent aangevuld met een sortering van kleine eenden veertjes. 

Hoe zit dat met een ander dons percentage? 

Ook bij een lager dons percentage is de vulling aangevuld met kleine veertjes. Wel is het zo dat bij een lager dons percentage vaak wat grovere veertjes worden gebruikt. Als u houdt van een dekbed met wat meer gewicht kan het zijn dat juist dekbedden met 10% dons voor u erg prettig zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »